Leave Your Message

Acereare го лансираше паметниот прекинувач за мерење LCD

Знаење

Acereare го лансираше паметниот прекинувач за мерење LCD

2023-11-14

По воведувањето на ARM6Z-250.400 и 630 конвенционалните рамки на куќиштето, Acereare Electronics ги претстави и ARM6Z-250.400 и 630 LCD прекинувачите со паметни мерни калапи. Место на употреба: Јужна електрична мрежа на Кина.

Индикација и функција за прикажување

65531ba22k65531b0ut0

Укажувачка функција

а) Светло: по вклучувањето, трепкајте еднаш 1~2 секунди (зелено);

б) Светло за комуникација: бавното трепкање укажува на поврзување со HPLC;

Исклучено: Вмрежувањето е успешно.

Жолтата и зелената боја трепкаат наизменично за време на HPLC комуникацијата;

в) Алармно светло: трепка (црвено) кога се случуваат алармни настани (како што се пренапон и недоволно напон);

г) Светилка за активна моќност: кога вкупната активна моќност акумулирана од интелигентниот мерен прекинувач ќе ја достигне вредноста на пулсот (IkW/константа на пулсот), се издава пулс;

д) Светилка за реактивна моќност: кога кумулативната реактивна енергија на интелигентниот мерен прекинувач ќе ја достигне вредноста на пулсот (1kvarh/константа на пулсот), се издава пулс.

Функција за прикажување

Функцијата за прикажување вклучува функција за прикажување податоци во реално време, функција за барање запис на настани, функција за поставување параметри и приказ на информации за производот.

Функција за прикажување податоци во реално време
1. Скролувајте нагоре и скролувајте надолу: префрлете го интерфејсот на екранот.
2. На екранот за прикажување податоци во реално време, притиснете го копчето за потврда за да влезете во екранот за работа.

65531c03cb

Работа на екранот

Во состојба на прикажување податоци во реално време, притиснете го копчето за потврда за да влезете во интерфејсот за работа. Оперативниот интерфејс содржи четири опции од менито: евиденција на настани, параметри за заштита, системски параметри и информации за производот. На овој екран, можете да ги користите копчињата за лизгање нагоре и надолу за да го преместите изборот и притиснете го копчето ОК за да влезете во подменито за избор.